Romige broccolisoep
6 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 400 g broccoli, in roosjes
- 100 g wortels, in kleine stukjes
- 100 g sjalotjes, gesnipperd
- 200 g bloemige aardappelen, in kleine stukjes
- 100 ml slagroom
- gladde peterselie, fijngehakt
Bereiden
Doe alle groenten in een pan en giet er 1,2 liter water over. Breng op smaak met zout. Leg het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Alle groenten moeten goed gaar zijn.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer en schep er de slagroom door. Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met de peterselie.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Romige broccolisoep' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse soepjes
Anna-Catherine Bley
Het enige dat je nodig hebt om deze tijdloze amuse soepjes te maken is een staafmixer. Daarmee tover je wat je ook hebt gekookt in een fluweelzachte verrassing
... lees verder © Good CookBroccolisoep tips
Reacties op dit recept
- wilma Overheerlijke soep, eventueel met brood en kruidenboter. Zelfs als het warm weer is, is koud eten ook lekker.
-
g
Het lijkt mij wel een lekkere, maar nogal machtige soep. Ik zelf hou er niet van om alles te pureren, dat vind ik jammer. Een gedeelte van de groente pureren zou kunnen, maar niet alles.
- Eric Als je alles pureert, dan wordt het vaak een te dikke soep (naar mijn smaak), dus ik pureer vaak de helft, dat geeft 'dikte' aan de soep, maar er blijven ook nog 'hele' groenten over. Eet lekkerder en oog lekkerder.
- Anouk Helaas vond ik de soep een beetje flauw, wat kruidenkaas heeft hem zeker opgeleukt!
-
Anne
Heel erg flauw.
- Eric Een beetje peper en zout doet wonderen...
- carla Ga dit soepje uitproberen maar laat de broccoli wel apart, hooguit 5 minuten koken. 20 minuten lijkt me echt veel te lang. De sjalotjes ga ik aanbraden. Zomaar wat persoonlijk aanpassinkjes. En i.pv. water daar wat kippenbouillon korrels aan toevoegen.