Broccolisoep met geitenkaas

4 personen
bereiden

waardering 8,1obv 28 waarderingen

Bevat per portie

371 kcal
22 g eiwit
25 g vet
16 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 900 g broccoli, verdeeld in roosjes en stengels
  • versgeraspte nootmuskaat of ΒΌ theelepel nootmuskaat
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 600 ml volle melk
  • 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • croutons, om erbij te serveren

Bereiden

Smelt de boter in een grote soeppan. Fruit de ui, broccolistengels en nootmuskaat in 5 minuten zacht. Voeg de broccoliroosjes, bouillon en melk toe. Doe het deksel op de pan en kook 8 minuten zachtjes tot de broccoli gaar is.

Neem 4 soeplepels met broccoli uit de soep. Pureer de rest glad in de pan met een staafmixer. Doe de achtergehouden broccoli terug in de pan. Breng de soep op smaak. (De soep blijft 2 dagen goed in de koelkast of 2 maanden in de vriezer.)

Verwarm de soep indien nodig voor het serveren. Bestrooi met geitenkaas en eventueel croutons.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Broccolisoep met geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn niet alleen makkelijk te maken, ze zijn ook ontzettend lekker. 101 verrukkelijke maaltijden die in één pan te maken zijn: aardappel

... lees verder

© Uitgeverij Terra. Beeld: Christian-Fischer | Shutterstock.com

Broccolisoep tips

Reacties op dit recept

  • Kelly Nog lekkerder is deze soep met wat zout, peper en tabasco! Ook een deel (bijvoorbeeld 100 ml) van de melk vervangen door room is erg smakelijk.
  • Gerja Ook lekker met een eetlepel rode pesto.
  • carel Eenvoudigweg het recept volgen zonder eigen toevoegingen of weglatingen levert ook al een heerlijke broccolisoep. Goed receptje!