Bier-broodsoep met peterselie
- 2 personen
- 15 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
bevat per portie
- 135 kcal
- 3 g eiwit
- 6 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 10 g boter
- 1 ui, fijngeraspt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 vleesbouillontablet
- 200 ml donker bier
- 1 theelepel tijm
- 1 stukje foelie
- 2 sneetjes volkorenbrood
- 2 eetlepels peterselie, fijngeknipt
Bereiden
Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg 300 ml water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.
Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes. Roer het broodkruim door de soep. Verwarm de soep nog ca. 3 minuten. Roer op het laatste moment de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Bron
Het recept 'Bier-broodsoep met peterselie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Orwald | Shutterstock.com