Bier-broodsoep met peterselie

  • 2 personen
  • 15 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 135 kcal
  • 3 g eiwit
  • 6 g vet
  • 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 10 g boter
  • 1 ui, fijngeraspt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 vleesbouillontablet
  • 200 ml donker bier
  • 1 theelepel tijm
  • 1 stukje foelie
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 2 eetlepels peterselie, fijngeknipt

Bereiden

Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg 300 ml water, het bouillontablet, het bier, de tijm en de foelie toe. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken.

Snijd de korstjes van het brood en verkruimel de sneetjes. Roer het broodkruim door de soep. Verwarm de soep nog ca. 3 minuten. Roer op het laatste moment de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Het recept 'Bier-broodsoep met peterselie' wordt je aangeboden door okoko recepten. Beeld: Orwald | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!