Champignonsoep van Onno Kleyn

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 14 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 250 g champignons de Paris, in plakjes of stukjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 bouillonblokje
  • 100 ml crème fraîche

Bereiden

Verhit de boter in een soeppan en bak er de champignons een paar minuten in. Ze zullen gaan zweten en flink wat vocht loslaten. Strooi er de bloem over en roer goed.

Giet dan eerst een beetje water in de pan, roer alles goed door en voeg dan de rest bij (totaal 1 liter water). Doe het bouillonblokje in de pan en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en laat een paar minuten heel zachtjes doorkoken.

Roer de crème fraîche in een kommetje los met een beetje hete soep en giet alles in de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Champignonsoep van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Reiskookboek Frankrijk

Lekker, gemakkelijk en snel koken: dat is wat we op vakantie willen. En genieten van al die heerlijke Franse en Italiaanse lekkernijen die we op de lokale markt en in de

... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Champignonsoep tips

Reacties op dit recept

  • Frank 'Uitleg over wilde kruiden' lees ik... culinair Frankrijk... en dan een bouillonblokje met smaakversterker gebruiken? Frankrijk is de geboortemat van vele échte bouillons!
  • betty Crème fraîche schifte toen ik deze toevoegde. Recept precies gevolgd. Hoe kan dat en hoe kan ik dat herstellen?
  • Joan Schiftrisico is enorm bij het gebruik van crème fraîche. Kookroom of slagroom is een alternatief. Sober soepje. Knoflook en ui toegevoegd.
  • carla Misschien de cr.fr. niet eerst gemengd met een flinke lepel van de soep?
  • Nelleke De soep is gelukt maar niet zo gebonden als ik had verwacht dat hij zou zijn. 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel boter op 1 liter water. Klopt dat wel? Ik heb beetje bij beetje wat roux bijgemaakt. Ik moest totaal 4 liter soep maken. En heb ook op de verhoudingen gelet. Wat doe ik niet goed? Groetjes, Nelleke