Makkelijke champignonsoep
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 50 g boter
- 500 g champignons
- 2 grote uien, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 200 ml room
Bereiden
Verhit de boter in een pan. Voeg de champignons en de uien toe en laat even bakken.
Overgiet met de groentebouillon en breng aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer.
Doe de wortelblokjes bij de soep en laat nog 5 minuten doorkoken.
Werk af met de room en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Geen room in huis, maar wel kruidenkaas? Ook lekker.
Kookboek
Het recept 'Makkelijke champignonsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Koken uit de voorraadkast en de diepvries
Dominique Wynter
Om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast... lees verder
© Standaard UitgeverijChampignonsoep tips
Reacties op dit recept
- henny Nou dat is wel heel erg simpel, ik heb mijn twijfel of het wel lekker is.
- Dorine Lekkerder dan een pakje soep! Puur natuur.