Koken uit de voorraadkast en de diepvries
Koken uit een kookboek kan heel erg leuk zijn, maar soms heb je er wel wat tijd voor nodig. Het begint al bij de ingrediëntenlijst: vaak heb je niet alles in huis en moet je eerst nog naar de supermarkt. Het resultaat: je begint er gewoon niet aan en belt de pizzakoerier. Maar om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast en je diepvries kom je al een heel eind en kun je de hele week door verrassend lekker koken. Hoe doe je dat? 'Koken uit de voorraadkast en de diepvries' helpt je op weg. Het boek begint met een lijstje producten die je altijd in huis zou moeten hebben. Met dit lijstje kun je alle gerechten van het boek maken, zoals bladerdeegrolletjes met spinazie, gegrilde paprika en kaas, romige champignonsoep, rundstoofschotel met worteltjes en rode wijn, kip met gedroogd fruit en sinaasappel uit de oven en Schotse krabgratin. Natuurlijk ontbreken de desserts niets, bijvoorbeeld crumble met rode vruchten, snelle cheesecake of cinfituurtaart. Bij elk gerecht staan tips om te variëren als je toch eens iets niet voorradig hebt. De variatie is eindeloos, maar één ding hebben deze recepten gemeen: ze zijn makkelijk te maken.
AuteurDominique Wynter
UitgeverijStandaard Uitgeverij
- Paperback
- 160 pagina's
- ISBN 9789002240348
Voorproefjes uit dit kookboek
-
Runderstoofpot met worteltjes en rode wijn
Vlees, 90 min 8,0
-
Makkelijke champignonsoep
Vegetarisch, 30 min 7,0
-
Burrito's
Vlees, 50 min 8,0
-
Pangasiusfilet met warme paprikasalade
Vis, 15 min 8,0
-
Gevulde eieren met kerrie, kappertjes en dille
Vegetarisch, 15 min 8,0
Alle Kookboeken van Standaard Uitgeverij
-
Veggie voor starters
Miki Duerinck & Kristin Leybaert
'Veggie voor starters' is een gids om anders te leren koken, met groenten in de hoofdrol. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is in de vegetarische keuken. Elk product, of het nu een... bekijk 'Veggie voor starters'
-
Slaatjes, het hele jaar door genieten
Ann Vertriest
Zeg nu zelf, wat is er makkelijker, gezonder én sneller klaar dan een heerlijke salade? Salades beperken zich niet alleen tot de lente of de zomer of tot sla met tomaten. Je kan er het hele jaar... bekijk 'Slaatjes, het hele jaar door genieten'
-
Brunch!
Els Debremaeker & Iris Debremaeker
Omdat je op elk tijdstip van het jaar een brunch kunt organiseren, bevat 'Brunch!' zes themabrunches die de seizoenen volgen. De donkere wintermaanden lenen zich perfect voor een verrassende... bekijk 'Brunch!'
-
Fingerfood en andere heerlijke minihapjes
Dominique Wynter
In 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor hartige en zoete minimaaltjes: of je gasten nu vegetarisch zijn, graag een... bekijk 'Fingerfood en andere heerlijke minihapjes'
-
Lekker koken met een klein budget
Dominique Wynter
Met dit boek op de keukentafel kun je elke dag voor vier personen voor minder dan tien euro een smakelijk hoofdgerecht bereiden en voor minder dan vijf euro een betaalbaar... bekijk 'Lekker koken met een klein budget'
-
Vis in 30 minuten
diverse auteurs
Met vis, schaal- en schelpdieren kun je eindeloos variëren. Dat blijkt ten overvloede uit 'Vis in 30 minuten'. Er is keuze uit talloze soorten en bovendien kunnen ze op diverse manieren worden bereid... bekijk 'Vis in 30 minuten'
-
Feestelijk slank
Lucrèce Wellekens & Céline van Hauwermeiren
Lukt het om een viergangenmenu - aperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert - te bereiden dat in totaal niet meer dan 700 calorieën bevat? Dat kan perfect wanneer je een menu uit dit... bekijk 'Feestelijk slank'
-
Smoothies, frisse fruit- en groentesapjes
Sylvie Aït-Ali
In 'Smoothies' vind je tal van originele en smakelijke ideeën voor groente- en fruitmixen: wortel-sinaasappelsmoothie, bananen-passievruchtensmoothie, smoothie van rode biet en appel... bekijk 'Smoothies, frisse fruit- en groentesapjes'
-
Het grote komen eten kookboek
diverse auteurs
Aangenaam gezelschap en lekker eten aan een mooi gedekte tafel, wie zegt daar nu nee tegen. In een tijd waar alles snel moet gaan, waar vaak geen tijd is om tijdens de werkweek samen te eten... bekijk 'Het grote komen eten kookboek'
-
Hartig gebakken
Livia Claessen
In 'Hartig gebakken' staan meer dan 70 quiches, pizza's, groentetaarten, flapjes en rolletjes met hartige vulling. Hartig gebak dat iedereen gemakkelijk kan maken. Van quiche met witte asperges, auberginetaart... bekijk 'Hartig gebakken'