Runderstoofpot met worteltjes en rode wijn
- 6 personen
- 90 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 eetlepels boter
- 1½ kg rundstoofvlees, in stukken
- 100 g gerookte spekblokjes
- 2 grote uien, grof gehakt
- 2 sjalotten, grof gehakt
- 500 g wortelen, in dikke schijfjes
- 1 fles rode wijn (bv Cotes du Rhone)
- 1 runderbouillonblokje
- 1 koffielepel tijm
- 5 laurierblaadjes
- 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels bloem
Bereiden
Verwarm de oven op 180 °C.
Verhit de boter in een diepe pan. Bak het stoofvlees aan alle kanten bruin.
Doe er dan de spekblokjes, de uien en de sjalotten bij en laat ze ca. 5 minuten mee bakken.
Voeg de wortelschijfjes toe en roer goed om. Laat 10 minuten stoven.
Giet de rode wijn bij het vlees en voeg het bouillonblokje, tijm en laurier toe. Zet het deksel op de pan en zet nog 1 uur in de voorverwarmde oven.
Haal het vlees uit de pan en houd warm.
Roer de boter en de bloem glad. Bind de saus met het mengsel van bloem en boter.
Kookboek
Het recept 'Runderstoofpot met worteltjes en rode wijn' is afkomstig uit het kookboek...
Koken uit de voorraadkast en de diepvries
Dominique Wynter
Om lekker en gezond te koken hoef je niet iedere dag naar de supermarkt. Met een goed beheer van je voorraadkast... lees verder
© Standaard Uitgeverij