Courgettesoep met verse kruiden
- 6 personen
- 25 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 kg courgettes, in blokjes
- 3 lente-uitjes, in vieren
- een flink snufje gemalen komijn
- 3 tot 4 takjes verse dragon (of verse munt, salie of basilicum)
- 2 eetlepels slagroom
Bereiden
Doe de courgette en lente-ui in een pan.
Voeg ongeveer 1 liter water toe: de courgettes hoeven niet helemaal onder water te staan omdat ze zelf vrij veel water bevatten.
Schep er de gemalen komijn door. Breng op smaak met zout. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur tot de courgettes gaar zijn.
Neem de pan van het vuur. Voeg de dragonblaadjes en slagroom toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Proef de soep en breng hem zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
In de zomer kan je deze soep zowel lauw of koud opdienen. Courgettes leveren een mooie romige soep op en nemen makkelijk de smaken van verschillende kruiden op.
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met verse kruiden' is afkomstig uit het kookboek...
Amuse soepjes
Anna-Catherine Bley
Het enige dat je nodig hebt om deze tijdloze amuse soepjes te maken is een staafmixer. Daarmee tover je wat je ook hebt gekookt in een fluweelzachte verrassing... lees verder
© Good Cook