Courgettesoep met zalm
- 2 personen
- 30 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Frans
- Vis
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 1 grote courgette, in blokjes van 3 cm
- 30 g boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 100 g zalmfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel fijngesneden dille
Bereiden
Breng de melk met ½ theelepel zout in een pannetje aan de kook. Voeg de courgette toe en kook de blokjes zachtjes in ca. 15 minuten gaar.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 minuten. Leg de zalm op de ui, strooi er zout en peper over en besprenkel hem met het citroensap. Laat de vis met het deksel op de pan zachtjes in ca. 8 minuten gaar worden; keer hem halverwege.
Neem de zalm uit de pan en verdeel hem in kleine stukjes. Doe de ui met het stoofvocht bij de courgette en pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
Breng de soep op smaak met zout en peper, roer de zalm erdoor en strooi de dille erover.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Courgettesoep met zalm' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vis
diverse auteurs
Laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten met vis, schaal- en schelpdieren in 'Kook ook - Vis'. Denk bijvoorbeeld aan Franse vissoep, Zalmsoufflee en Pilaf... lees verder
© Inmerc