Koude courgettesoep met gember en pekelcitroen

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • een flink stukje verse gember (zo groot als 3 vingers), heel fijn gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kg courgettes, in kleine stukjes
  • 1 pekelcitroen

Bereiden

Fruit de ui en gember ca. 5 minuten in een beetje olijfolie op laag vuur. Schep er de courgettes en een scheutje water door. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 10 minuten sudderen tot de courgettes volledig gaar zijn.

Neem de pan van het vuur. Draai het mengsel tot een gladde puree. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.

Snijd de pekelcitroen in smalle sliertjes en schep ze door de soep. Laat de soep afkoelen en zet hem dan minstens 3 uur in de koelkast.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender of staafmixer

Kookboek

Het recept 'Koude courgettesoep met gember en pekelcitroen' is afkomstig uit het kookboek...

Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet

Anne-Catherine Bley

Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Courgettesoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!