Koude courgettesoep met gember en pekelcitroen
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 uien, gesnipperd
- een flink stukje verse gember (zo groot als 3 vingers), heel fijn gehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 kg courgettes, in kleine stukjes
- 1 pekelcitroen
Bereiden
Fruit de ui en gember ca. 5 minuten in een beetje olijfolie op laag vuur. Schep er de courgettes en een scheutje water door. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ca. 10 minuten sudderen tot de courgettes volledig gaar zijn.
Neem de pan van het vuur. Draai het mengsel tot een gladde puree. Proef en breng zo nodig op smaak met zout en peper.
Snijd de pekelcitroen in smalle sliertjes en schep ze door de soep. Laat de soep afkoelen en zet hem dan minstens 3 uur in de koelkast.
Extra benodigd
Keukenmachine of blender of staafmixer
Kookboek
Het recept 'Koude courgettesoep met gember en pekelcitroen' is afkomstig uit het kookboek...
Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet
Anne-Catherine Bley
Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder
© Good Cook