Erwtensoep met chorizo
- 4 personen
- 90 min
- waardering 8,1
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 500 g spliterwten
- 300 g hamschijf (schenkel, eventueel vervangen door een hamlap)
- 1 schouderkarbonade
- 1 speklapje
- 1 kleine prei, fijngesneden
- ½ struik bleekselderij, in kleine blokjes
- 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes
- 1 grote kruimige aardappel, in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 2 uien, gesnipperd
- 150 g chorizo, in kleine blokjes
Bereiden
Was de spliterwten en doe ze met 1 theelepel zout, de hamschijf, karbonade en het speklapje in een soeppan. Schenk er 2 liter koud water op en breng aan de kook. Draai het vuur dan lager en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Schep het schuim er regelmatig van af en roer af en toe goed over de bodem om te voorkomen dat de soep aanbrandt.
Voeg de prei, bleekselderij, wortel, aardappel, laurier en ui toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik wordt; zo voorkom je aanbranden.
Neem de hamschijf, karbonade en speklap uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes of reepjes. Roer de chorizo en het vlees door de erwtensoep en laat de soep nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Schep de erwtensoep in warme diepe borden en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Erwtensoep met chorizo' is afkomstig uit het kookboek...
Kookschrift voor feestdagen
Yolanda van der Jagt
In 'Kookschrift voor feestdagen' beschrijft chef-kok Yolanda van der Jagt op een persoonlijke manier haar meest feestelijke recepten: spicy speculaasbrokken voor... lees verder
© Mo'Media