Pittige erwtensoep

  • 8 personen
  • 90 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2½ liter groentebouillon
  • 500 g spliterwten
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 g prei, in ringen
  • 2-3 eetlepels bladselderij, fijngehakt
  • 1-2 theelepels sambal oelek

Bereiden

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met kerriepoeder 3-4 minuten. Voeg de bouillon en spliterwten toe en kook alles 45 minuten.

Roer de knolselderij, paprika en prei door de soep en laat de soep nog 20-30 minuten zachtjes koken.

Roer de bladselderij en sambal erdoor en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Pittige erwtensoep' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vegetarisch

diverse auteurs

Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Erwtensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • mariaUit een ander kookboek heb ik een variant hierop waarbij op het moment dat de spliterwten worden toegevoegd er ook 2 laurierblaadjes en 1 theelepel tijm wordt meegekookt.

    reageren