Pittige erwtensoep
- 8 personen
- 90 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 25 g boter
- 2 uien, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2½ liter groentebouillon
- 500 g spliterwten
- 1 knolselderij, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 250 g prei, in ringen
- 2-3 eetlepels bladselderij, fijngehakt
- 1-2 theelepels sambal oelek
Bereiden
Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met kerriepoeder 3-4 minuten. Voeg de bouillon en spliterwten toe en kook alles 45 minuten.
Roer de knolselderij, paprika en prei door de soep en laat de soep nog 20-30 minuten zachtjes koken.
Roer de bladselderij en sambal erdoor en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Pittige erwtensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Vegetarisch
diverse auteurs
Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder
© Inmerc