Gazpacho van komkommer met basilicum
bereiden
Ingrediënten
- bosje basilicum
- klein bosje bieslook
- sap van 1 limoen
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 komkommers, in stukjes
Bereiden
Haal de blaadjes basilicum van de takjes en was ze samen met het bieslook. Houd 4 basilicumblaadjes apart voor de garnering.
Doe het limoensap, de yoghurt, olijfolie, komkommer, het basilicum en bieslook in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Verdeel de gazpacho over vier kommen en leg in alle kommen 1 basilicumblaadje. Zet de kommen tot je ze gaat opdienen in de koelkast.
Extra benodigd
Keukenmachine of staafmixer
Variatietip
Vervang de yoghurt eens door verse roomkaas.
Tip
Dien de gazpacho op in diepe borden met kleine blokjes komkommer en een beetje paprikapoeder. Dat ziet er prachtig uit.
Kookboek
Het recept 'Gazpacho van komkommer met basilicum' is afkomstig uit het kookboek...
Soepen & gazpacho's
Aude de Galard & Leslie Gogois
Ontdek hoe lekker soepen en gazpacho's kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder
© Inmerc