Gazpacho van komkommer met basilicum

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,2
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • bosje basilicum
  • klein bosje bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 komkommers, in stukjes

Bereiden

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en was ze samen met het bieslook. Houd 4 basilicumblaadjes apart voor de garnering.

Doe het limoensap, de yoghurt, olijfolie, komkommer, het basilicum en bieslook in de mengkom van de keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de gazpacho over vier kommen en leg in alle kommen 1 basilicumblaadje. Zet de kommen tot je ze gaat opdienen in de koelkast.

Extra benodigd

Keukenmachine of staafmixer

Variatietip

Vervang de yoghurt eens door verse roomkaas.

Tip

Dien de gazpacho op in diepe borden met kleine blokjes komkommer en een beetje paprikapoeder. Dat ziet er prachtig uit.

Kookboek

Het recept 'Gazpacho van komkommer met basilicum' is afkomstig uit het kookboek...

Soepen & gazpacho's

Aude de Galard & Leslie Gogois

Ontdek hoe lekker soepen en gazpacho's kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten uit dit boek is de bereiding heel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Gazpacho recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!