Goed gevulde goulashsoep
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 g runderstoofvlees
- 1,5 liter runderbouillon
- 3 uien, in dunne halve ringen
- 3 wortelen, in kleine blokjes
- 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel spaghettikruiden of Italiaanse kruiden
- 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel marjolein
- 4 aardappelen, geschild, in middelgrote stukjes
- 2 paprika's, gehalveerd, ontpit, in dunne reepjes
- 1 blik (ca. 400 g) tomatenblokjes
- voor erbij
- zure room
- bladpeterselie, fijngehakt
Bereiden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en stoof hierin het vlees aan alle kanten goed aan. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten inkoken op hoog vuur.
Zet het vuur laag en voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, spaghettikruiden, Spaanse peper, laurier en marjolein. Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de aardappel, paprika en tomatenblokjes toe en laat nog 30 minuten sudderen.
Serveer met een toef zure room en peterselie.
Kookboek
Het recept 'Goed gevulde goulashsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Soepbijbel
Heleen Timmermans
In 'Soepbijbel' vind je álles over soep. In ruim 130 recepten laat Heleen Timmermans zien dat soep veelzijdig, gezond, lekker, snel, makkelijk en geschikt is... lees verder
© Uitgeverij CarreraGoulashsoep tips
Reacties op dit recept
-
Keith
Wat een fantastisch recept en nog eens zeer gezond ook.