Groentesoep met peterseliepesto
- 3 personen
- 30 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 200 g broccoli, inclusief stronk
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 grote courgette (of 2 kleine), in blokjes
- 4 wortelen, in blokjes
- 1 grote wortelpeterselie (of 2 kleine), in blokjes
- 200 g (½ blik) gepelde tomaten met sap
- 500 ml groentebouillon
- 60 g orzo (kleine pasta)
- voor de peterseliepesto
- 1 teentje knoflook
- 15 ongebrande witte amandelen
- 30 g platte peterselie
- olijfolie
Bereiden
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in stukjes van ca. 2 cm.
Bak de ui in wat olijfolie glazig in een soeppan. Knijp de knoflookteen erin uit, voeg de courgette toe en bak dit een paar minuten mee. Doe er dan de wortel, wortelpeterselie en stronkjes van de broccoli bij en bak ook dat even mee.
Meng de gepelde tomaten met de groenten in de pan en voeg de groentebouillon toe. Laat ca. 10 minuten op laag vuur koken. Voeg dan de broccoliroosjes toe. Laat nog 5 minuten koken.
Kook intussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, voeg toe aan de soep en zet het vuur uit.
Snijd voor de pesto de knoflookteen in stukjes en stamp die met ¾ theelepel grof zeezout in een vijzel fijn. Hak de amandelen grof en meng ze goed met het knoflookzoutmengsel. Stamp nu (steeltjes en blad van) de platte peterselie erdoor tot alles grof is. Voeg zo veel olijfolie toe tot je een grove, geurige pesto hebt.
Schep de pesto op de soep en serveer.
Extra benodigd
Vijzel
Opmerking
De pesto is echt bedoeld voor in de soep, want de smaken zijn te geconcentreerd om hem voor andere doeleinden te gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Groentesoep met peterseliepesto' is afkomstig uit het kookboek...
Greendelicious Kruiden
Natascha Boudewijn
Na het succesvolle 'Greendelicious' neemt Natascha Boudewijn de lezer met groene vingers in 'Greendelicious Kruiden' mee op een culinaire reis door de... lees verder
© Uitgeverij Becht