Makkelijke harira

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vlees

Ingrediënten

  • 300 g rundergehakt
  • 2 eetlepels (kokos)olie
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
  • 400 g gepelde tomaten
  • klein bosje verse krulpeterselie, fijngehakt
  • 220 g gekookte kikkererwten, gewassen (pot)
  • 4 eetlepels ras el hanout (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
  • 1 grote hand zeekraal
  • 3 eetlepels boekweitmeel

Bereiden

Rul het gehakt bruin in eigen vet.

Verwarm de (kokos)olie in een soeppan en voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe, roer goed door.

Schep de tomaten erbij, voeg de peterselie toe en 750 ml warm water. Laat lekker even pruttelen op laag vuur en maal daarna alles fijn met de staafmixer of in je blender.

Voeg de kikkererwten en de kruiden toe in de pan en roer alles goed door, het gehakt en de zeekraal kunnen er nu ook bij. Laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.

Meng tot slot het meel erdoor om te binden. Breng op smaak met peper en zeezout, schep in een diep bord en geniet!

Extra benodigd

Staafmixer of blender

Kookboek

Het recept 'Makkelijke harira' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen

Annemieke de Kroon & Alice van Nieuwenhuizen

Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan de slag dus! Je hoeft heus niet de nieuwe Jamie Oliver... lees verder

© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simone van den Berg

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Harira recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!