Makkelijke harira
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g rundergehakt
- 2 eetlepels (kokos)olie
- 1 grote witte ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
- 400 g gepelde tomaten
- klein bosje verse krulpeterselie, fijngehakt
- 220 g gekookte kikkererwten, gewassen (pot)
- 4 eetlepels ras el hanout (bijvoorbeeld van Jonnie Boer)
- 1 grote hand zeekraal
- 3 eetlepels boekweitmeel
Bereiden
Rul het gehakt bruin in eigen vet.
Verwarm de (kokos)olie in een soeppan en voeg hier de ui, knoflook en gember aan toe, roer goed door.
Schep de tomaten erbij, voeg de peterselie toe en 750 ml warm water. Laat lekker even pruttelen op laag vuur en maal daarna alles fijn met de staafmixer of in je blender.
Voeg de kikkererwten en de kruiden toe in de pan en roer alles goed door, het gehakt en de zeekraal kunnen er nu ook bij. Laat ca. 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Meng tot slot het meel erdoor om te binden. Breng op smaak met peper en zeezout, schep in een diep bord en geniet!
Extra benodigd
Staafmixer of blender
Kookboek
Het recept 'Makkelijke harira' is afkomstig uit het kookboek...
Lekker makkelijk, het kookboek voor mannen
Annemieke de Kroon & Alice van Nieuwenhuizen
Die lichte salades of kleine porties die je vriendin of vrouw maakt, zijn voor jou als man vaak niet genoeg. Zelf aan de slag dus! Je hoeft heus niet de nieuwe Jamie Oliver... lees verder
© Unieboek | Het Spectrum. Beeld: Simone van den Berg