Kikkererwtensoep met citroen

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • geraspte schil en sap van 2 citroenen
  • 3 eetlepels fijngehakt basilicum of munt
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Doe de kikkererwten in een zeef en vang het vocht op. Leng het vocht aan met water tot je 750 ml vocht hebt.

Doe 2/3 van de kikkererwten in een blender en voeg de knoflook, de citroenschil, het citroensap, het basilicum, 2 eetlepels olijfolie en wat vocht toe. Mix glad.

Doe de kikkererwtenpuree in een pan met de rest van de kikkererwten en het vocht. Breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.

Extra benodigd

Blender

Kookboek

Het recept 'Kikkererwtensoep met citroen' is afkomstig uit het kookboek...

5 ingrediënten, 1 gerecht

diverse auteurs

In '5 ingrediënten, 1 gerecht' staan volwaardige maaltijden die met maximaal 5 ingrediënten bereid kunnen worden. In elk hoofdgerecht gaat het niet... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Kikkererwtensoep recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!