Kippensoep met tortellini en gehaktballetjes
bereiden
Ingrediënten
- 1 grote soepkip
- 3 wortels, in vieren
- 4 stengels bleekselderij met blad, grof gesneden
- 2 uien, geschild en gehalveerd
- stengels van een half bosje bladpeterselie
- 250 g tortellini
- geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij
- voor de gehaktballetjes
- 40 g vers broodkruim
- 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
- 1 ei, losgeroerd
Bereiden
Snijd de filets van de kip (de slager is ook zeker bereid dit te doen) en bewaar die. Doe de rest van de kip in zijn geheel in een grote pan met de wortel, bleekselderij, ui en de peterseliestelen (het peterselieblad wordt gebruikt voor de gehaktballetjes) en voeg 6-8 liter water toe. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag, breng op smaak en laat ongeveer 2 uur trekken. Verwijder van tijd tot tijd met een schuimspaan het op de bouillon drijvende vuil en schuim. Laat de bouillon iets afkoelen en zeef het daarna. Ik haal altijd wat kippenvlees van de botten en doe het bij de bouillon, evenals een klein deel van de wortel en bleekselderij.
Maal ondertussen de kipfilets fijn in een keukenmachine. Voeg het broodkruim, de Parmezaanse kaas, het peterselieblad en het ei toe en laat de machine nog ongeveer 1 minuut draaien. Doe het mengsel over in een kom en breng het op smaak met zout en peper. Draai kleine balletjes met ongeveer de maat van een knikker en leg ze op een plat bord zonder ze op elkaar te stapelen.
Breng de bouillon langzaam aan de kook, voeg dan de tortellini toe en kook tot de pasta halfgaar is. Voeg nu alle gehaktballetjes toe als de bouillon een hoofdgerecht is. Is de bouillon bedoeld als voorgerecht, vries dan een deel van de gehaktballetjes in en bewaar ze voor een ander gerecht. Laat de bouillon nog zo lang opstaan tot de pasta gaar is. Controleer de smaak en dien op met de Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Kippensoep met tortellini en gehaktballetjes' is afkomstig uit het kookboek...
Rosa's Italiaanse keuken
Rosa Mitchell
'Rosa's Italiaanse keuken' biedt recepten om alles zelf en vers te maken: van gemarineerde olijven tot salami, van ingemaakte artisjokken tot goedgevulde soepen
... lees verder © Unieboek - Van Dishoeck