Knoflooksoep recepten
-
tip Warme knoflooksoep met ei en serranoham
Vlees, 40 min 8,0
-
tip Knoflooksoep van Onno Kleyn
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Gepofte knoflooksoep met ananas en pijnboompitten
Gevogelte, 50 min 7,5
-
Knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes
Vegetarisch, 35 min 7,8
-
Knoflooksoep met gruyère
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Knoflooksoep met kikkererwtencroutons
Vegetarisch, 50 min 8,4
-
Knoflooksoep met lentegroenten van restaurant Sant Pau
Vegetarisch, 40 min 8,0
Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.
Knoflooksoep
Aïgo boulido, provençaalse soep op basis van kokend water ('bouilli', vandaar de naam) en knoflook; het is een van de alleroudste culinaire tradities uit de streek, waar het gezegde luidt: 'Taïgo boulido sauvo to vito' ('Knoflooksoep redt u het leven').
Recept knoflooksoep
Breng 1 liter water aan de kook en voeg 1 theelepel zout en 6 teentjes knoflook (fijngewreven of uit de pers) toe. Laat dit 10 minuten koken. Voeg 1 takje (liefst verse) salie, ¼ blaadje laurier en 1 klein takje tijm toe. Temper het vuur onmiddellijk en laat de kruiden een paar minuten trekken. Verwijder de kruiden en bind de soep met 1 eierdooier. Giet hem over in olijfolie gebakken sneetjes brood, eventueel belegd met een gepocheerd ei. Voeg aan de bouillon desgewenst 2 ontpitte en kleingesneden tomaten, 1 klein takje venkel, wat saffraan, een stukje gedroogde sinaasappelschil en 4 in dunne plakjes gesneden aardappels toe.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: denio109 | Shutterstock.com ]