Knoflooksoep met kikkererwtencroutons
bereiden
Ingrediënten
- 4 grote bollen knoflook, horizontaal gehalveerd
- 230 ml olijfolie
- 3 eetlepels bloem
- 1 liter groentebouillon
- 120 g kikkererwten uit blik (uitlekgewicht)
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel pimentón, mild
- versgemalen zwarte peper
- zeezoutvlokken
- wat limoensap
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
Leg de knoflook op de snijkant in een ovenbestendige pan. Doe 200 ml olijfolie erbij en zet de pan in de oven. Controleer na 20 minuten of de teentjes aan de onderkant goudbruin zijn en beginnen te karamelliseren. Als de teentjes te snel bruin worden, draai de bollen dan om en zet terug in de oven tot de teentjes heel zacht zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan en haal de teentjes voorzichtig met de punt van een mes of een vork uit hun schil.
Giet 90 ml olie uit de pan, doe de knoflook terug in de pan en bestrooi met de bloem. Prak de knoflook met de achterkant van een lepel en roer op middelhoog vuur tot een glad mengsel. Roer de bouillon erdoor en laat 10 tot 15 minuten heel zachtjes koken.
Dep ondertussen de kikkererwten droog met keukenpapier en wrijf ruw in een theedoek om zo veel mogelijk velletjes te verwijderen.
Meng de cayennepeper met de pimentón in een kleine kom. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de kikkererwten 10 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat uitlekken in een zeef, doe in een kom en meng de specerijen erdoor.
Pureer de soep in een blender tot een romig mengsel. Doe terug in de pan, voeg wat limoensap toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de gekruide kikkererwten en serveer.
Extra benodigd
Blender
Kookboek
Het recept 'Knoflooksoep met kikkererwtencroutons' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan
Sue Quinn
Met 'Vegan' leer je hoe gemakkelijk het is om compleet plantaardig te koken. De meer dan 130 veganistische recepten zijn divers; van de basis tot en met prachtige... lees verder
© Good CookKnoflooksoep tips
Reacties op dit recept
- Joska Een aanrader deze knoflooksoep. Dat geldt ook voor het kookboek waaruit het recept afkomstig is. Voor mij allebei een dikke 9!