Knoflooksoep recepten
-
tip
Warme knoflooksoep met ei en serranoham
Vlees, 40 min 8,0
-
tip
Knoflooksoep van Onno Kleyn
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Gepofte knoflooksoep met ananas en pijnboompitten
Gevogelte, 50 min 7,5
-
Knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes
Vegetarisch, 35 min 7,8
-
Knoflooksoep met gruyère
Vegetarisch, 25 min 7,8
-
Knoflooksoep met kikkererwtencroutons
Vegetarisch, 50 min 8,4
-
Knoflooksoep met lentegroenten van restaurant Sant Pau
Vegetarisch, 40 min 8,0
Knoflooksoep
Aïgo boulido, provençaalse soep op basis van kokend water ('bouilli', vandaar de naam) en knoflook; het is een van de alleroudste culinaire tradities uit de streek, waar het gezegde luidt: 'Taïgo boulido sauvo to vito' ('Knoflooksoep redt u het leven').
Recept knoflooksoep
Breng 1 liter water aan de kook en voeg 1 theelepel zout en 6 teentjes knoflook (fijngewreven of uit de pers) toe. Laat dit 10 minuten koken. Voeg 1 takje (liefst verse) salie, ¼ blaadje laurier en 1 klein takje tijm toe. Temper het vuur onmiddellijk en laat de kruiden een paar minuten trekken. Verwijder de kruiden en bind de soep met 1 eierdooier. Giet hem over in olijfolie gebakken sneetjes brood, eventueel belegd met een gepocheerd ei. Voeg aan de bouillon desgewenst 2 ontpitte en kleingesneden tomaten, 1 klein takje venkel, wat saffraan, een stukje gedroogde sinaasappelschil en 4 in dunne plakjes gesneden aardappels toe.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: denio109 | Shutterstock.com ]