Knoflooksoep van Onno Kleyn
- 2 personen
- 25 min
- waardering 7,8
- Voorgerecht
- Spaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 6 grote knoflookteentjes, in plakjes
- olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder, mild of scherp
- 1 bouillonblokje naar keuze
- 4 sneden (oud) boerenbrood of 8 plakken stokbrood
- 2 eieren (zo vers mogelijk)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bak de knoflookplakjes in wat olijfolie tot ze goudbruin worden. Voeg het paprikapoeder toe, bak een paar seconden mee en giet er dan 500 ml heet water bij. Voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
Bestrijk of begiet in die tijd de sneden brood met olie en rooster ze in de oven of onder de grill tot ze goudbruin zijn, of bak ze in een koekenpannetje.
Doe in elke soepkom een of twee sneden brood. Breek in elke kom voorzichtig een ei en giet er ook heel voorzichtig de knoflooksoep bij. Zet de kommen drie à vier minuten in de oven. De bedoeling is dat de eieren pocheren in de soep, met het wit gestold en de dooiers nog vloeibaar.
Kookboek
Het recept 'Knoflooksoep van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...
Culinaire vluggertjes
Onno Kleyn
Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder
© Het Spectrum