Knoflooksoep van Onno Kleyn

  • 2 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 6 grote knoflookteentjes, in plakjes
  • olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder, mild of scherp
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • 4 sneden (oud) boerenbrood of 8 plakken stokbrood
  • 2 eieren (zo vers mogelijk)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bak de knoflookplakjes in wat olijfolie tot ze goudbruin worden. Voeg het paprikapoeder toe, bak een paar seconden mee en giet er dan 500 ml heet water bij. Voeg het bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

Bestrijk of begiet in die tijd de sneden brood met olie en rooster ze in de oven of onder de grill tot ze goudbruin zijn, of bak ze in een koekenpannetje.

Doe in elke soepkom een of twee sneden brood. Breek in elke kom voorzichtig een ei en giet er ook heel voorzichtig de knoflooksoep bij. Zet de kommen drie à vier minuten in de oven. De bedoeling is dat de eieren pocheren in de soep, met het wit gestold en de dooiers nog vloeibaar.

Kookboek

Het recept 'Knoflooksoep van Onno Kleyn' is afkomstig uit het kookboek...

Culinaire vluggertjes

Onno Kleyn

Hoe combineer je verrukkelijke, traditionele smaken met de snelle keuken van vandaag? Onno Kleyn laat zien dat je in een mum van tijd de heerlijkste gerechten uit... lees verder

© Het Spectrum

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Knoflooksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • SuzannaOei, hier lijk je me wel heel erg van te gaan stinken... Wat mij betreft een beetje te weinig andere groenten en te veel knoflook voor de Hollandse keuken!

    reageren

  • A.C.Valt wel mee met de stank. Zes knoflookteentjes zijn voor mij te weinig. Zeker als je regelmatig Indonesisch eten maakt! Kiki

    reageren

  • HettyKrijg je die eieren wel een beetje "gaar" in de oven? Kan me bijna niet voorstellen. Ik ga het proberen.

    reageren

  • DingesStinken doen we toch wel, dus hier met die knoflook. Het is trouwens volgens opgaaf een Spaanse keuken. Dat met die eieren lukt prima in de oven, je moet alleen wel met warme soep beginnen anders is 4 minuten te kort. Ook lekker met blokjes ham en kaas (op het laatst erdoor doen) en extra groente kan natuurlijk ook. Het is alleen maar een basis, zeg maar een knoflookbouillon. En heel erg lekker!

    reageren

  • Guido Spekman6 teentjes is echt te weinig. Ik adviseer op 1 liter bouillon minimaal 4 bollen knoflook. Dat zijn dus ongeveer 40 teentjes knoflook. Op laag vuur de fijn gesneden teentjes kort aanbakken. De soep kan je op veel manieren binden. Met ei, broodkruim, bloem, etc., maar kan ook met UltraTex. Zeer geschikt voor mensen die geen of weinig eieren mogen. Om een extra "Spaans" karakter aan de soep te geven, kan je er ook fijngehakte rode pepers aan toevoegen tijdens het kookproces. Hou je van extra pittig, voeg dan ook de zaadjes toe van de pepers. Smakelijk!

    reageren