Gepofte knoflooksoep met ananas en pijnboompitten
- 6 personen
- 50 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Gevogelte
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, in halve ringen
- 1 prei, in dunne reepjes
- 3 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
- 1 liter kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 3 teentjes knoflook
- 100 ml kookroom
- 200 g verse ananas, in kleine blokjes
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- ½ bos bieslook, fijngesneden
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf en leg de bol op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, pak de bol goed in en pof ca. 30 minuten in de oven.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en voeg de ui, prei en bleekselderij toe en laat op zacht vuur 8 minuten garen.
Blus af met de kippenbouillon, voeg het laurierblaadje toe en breng aan de kook.
Knijp de gepofte knoflook uit en voeg toe aan de soep. Pel de 3 teentjes rauwe knoflook en knijp uit in de soep en laat het geheel 10 minuten op zacht vuur pruttelen.
Haal na 10 minuten het laurierblaadje uit de soep, giet in een blender en pureer de soep.
Giet de soep terug in de pan, voeg kookroom toe en breng aan de kook. Voeg net voor het serveren de ananasblokjes toe.
Schep de soep in zes soepborden en garneer met de pijnboompitten en bieslook.
Extra benodigd
Aluminiumfolie, blender
Tip
Als je de soep meer knoflooksmaak wilt geven, voeg je meer teentjes rauwe knoflook toe.
Kookboek
Het recept 'Gepofte knoflooksoep met ananas en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek...
Mijn Arabische keuken
Mounir Toob
Aan de hand van klassiek en modern Arabische recepten laat Mounir Toob in 'Mijn Arabische keuken' met aanstekelijk enthousiasme zien hoe lekker... lees verder
© Uitgeverij Carrera