Venkelsoep

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 liter bouillon of water met 1-2 bouillontabletten
  • 1 kleine venkelknol
  • 35 g krulvermicelli
  • citroensap

Bereiden

Breng de bouillon aan de kook. Ontdoe de venkelknol zo nodig van de buitenste bladscheden, verwijder de stengels en houd het venkelgroen achter voor garnering. Snijd de venkelknol in dunne reepjes en was deze. Voeg de venkelknol aan de kokende bouillon toe en, zodra het geheel weer kookt, de gebroken vermicelli. Kook venkelknol en vermicelli ongeveer 10 minuten met de soep mee. Hak het venkelgroen fijn. Breng de venkelsoep op smaak met zout, peper en citroensap. Garneer vlak voor het serveren de soep met venkelgroen.

Kookboek

Het recept 'Venkelsoep' is afkomstig uit het kookboek...

Wannée kookboek

C.J. Wannée & Anne Scheepmaker

De inhoud van deze 27ste druk van de evergreen Wannée Kookboek is door culinair journalist Anne Scheepmaker geactualiseerd en uitgebreid. Er wordt aandacht... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (19 stemmen)

Venkelsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • RitaSuper lekker soepje!

    reageren

  • AlmaEn hoe komt die soep op het plaatje zo rood? Verkeerde foto?

    • HansVerkeerd beeldscherm?

    reageren