Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8,4
- Voorgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 venkelknollen
- 1 ui, gesnipperd
- olijfolie
- ½ koffielepel gemalen komijn
- 2 aardappelen, in blokjes
- 1 liter groentebouillon of water
- 100 ml room
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiden
Snijd het groen van de venkelknollen en bewaar wat voor de afwerking. Snijd de venkelknollen open en verwijder de harde kern en de stengels. Snijd de rest in stukjes.
Stoof de ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de venkelstukjes toe en kruid met komijn. Voeg de aardappelblokjes toe. Giet de bouillon of het water erover. Laat de soep 20 minuten koken.
Mix de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Hak het venkelgroen fijn en strooi het over de soep. Rasp de Parmezaanse kaas erover.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Romige venkelsoep met Parmezaanse kaas' is afkomstig uit het kookboek...
Soep in 30 minuten
Anna Decock
Geen gerecht is veelzijdiger dan soep. In de winter is een kommetje dampende soep een ideale opwarmer. In de zomer kan een glas gazpacho dan weer lekker... lees verder
© Standaard Uitgeverij. Beeld: Wiktory | Shutterstock.com