Romige venkelsoep met Pastis
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8,1
- Voorgerecht
- Frans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 500 g venkel
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 600 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels Pastis of Pernod
Bereiden
Halveer de venkel, houd het groen apart en snijd de knollen in reepjes.
Fruit de sjalot glazig in de olie. Voeg de knoflook en venkelreepjes toe en roerbak 2 minuten mee.
Schenk de helft van de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de venkel zacht is. Pureer de venkel met een staafmixer of in een keukenmachine.
Roer de room, Pernod en de rest van de bouillon erdoor en warm nog even door.
Schep de soep in kommen en maal er zwarte peper boven. Garneer met fijngeknipt venkelgroen. Lekker met geroosterd stokbrood met tapenade van groene olijven.
Extra benodigd
Staafmixer of keukenmachine
Kookboek
Het recept 'Romige venkelsoep met Pastis' is afkomstig uit het kookboek...
Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek
diverse auteurs
In het 'Margriet Vier-Jaargetijden-Kookboek' vindt u per seizoen de groenten die dan vers van het land komen. Bij elke groente (acht per seizoen) staan drie recepten... lees verder
© Van Dishoeck