Warme knoflooksoep met ei en serranoham
- 4 personen
- 40 min
- waardering 8
- Voorgerecht
- Spaans
- Vlees
Ingrediënten
- 50 ml olijfolie
- 2 sneetjes oud witbrood, in blokjes
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels milde paprikapoeder
- 500 ml runderbouillon
- 200 ml slagroom
- 4 eieren
- 150 g serranoham, in reepjes
- 50 g zwarte olijven, in plakjes
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak hierin op hoog vuur de broodblokjes goudbruin en knapperig. Schep de knoflook erdoor en bak deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de paprikapoeder, zout, peper, bouillon en slagroom toe en laat het geheel op een laag vuur ca. 15 minuten pruttelen met een deksel op de pan.
Verdeel de soep over vier ovenvaste soepkommen. Laat in elke kom een rauw ei glijden en strooi de ham erover.
Zet de soepkommen in de voorverwarmde oven tot de eieren gestold zijn. Bestrooi de soep uit de oven met olijven en peterselie en serveer direct.
Kookboek
Het recept 'Warme knoflooksoep met ei en serranoham' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Spanje
diverse auteurs
In 'Kook ook - Spanje' vind je naast de Spaanse paella en tortillagerechten ook een mooie variatie aan tapas, vis- en vleesrecepten en heerlijke toetjes... lees verder
© Inmerc