Knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,8
  • Voorgerecht
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels fijngesneden korianderblad
  • 1¼ liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 2 sneetjes meergranenbrood, in stukken
  • 1 eetlepel azijn
  • 12 kwarteleitjes

Bereiden

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en voeg de ui toe. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit en fruit de ui en knoflook even aan. Laat ze op laag vuur 5 minuten zachtjes bakken en schep ze regelmatig om.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de rest van de knoflook met ½ theelepel zout en de koriander in het bakje van de staafmixer fijn.

Voeg de bouillon aan het uienmengsel toe en breng deze aan de kook. Leg het brood in 4 ovenvaste kommen en druppel de rest van de olie erover. Zet de kommen 5 minuten in de oven.

Breng 1 liter water met de azijn aan de kook. Breek de eitjes een voor een en laat ze voorzichtig in het water glijden. Kook ze 2 minuten, neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op het brood in de kommen. Roer een soeplepel bouillon door het knoflook-koriandermengsel en voeg het aan de bouillon toe. Schep de bouillon in de kommen over het brood en de eitjes en serveer direct.

Extra benodigd

Staafmixer

Kookboek

Het recept 'Knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Marokko

diverse auteurs

Eén kijkje in de Marokkaanse keuken en je bent om. Ervaar de overvloed van heerlijke geuren en glinsterende kleuren. In dit Afrikaanse land zijn specerijen als venkel... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Knoflooksoep recept tips

Reacties op dit recept

  • FrancienDit lijkt me heel erg lekker.

    reageren