Knoflooksoep met gruyère
bereiden
Bevat per portie
218 kcal
9 g eiwit
12 g vet
19 g koolhydraten
Ingrediënten
- 4 sneetjes oud witbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 6 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 liter kruidenbouillon
- 1-2 eidooiers
- nootmuskaat
- 2 grote geroosterde paprika's (pot), in reepjes
- 50 g gruyère, geraspt
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 1 stokbrood
Bereiden
Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine heel fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan. Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken. Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is. Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooier(s) los met een soepopscheplepel soep en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe. Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden. Strooi de gruyère en peterselie erover. Serveer met plakjes stokbrood, eventueel knapperig bruingebakken in olijfolie.
Extra benodigd
Keukenmachine, staafmixer
Het recept 'Knoflooksoep met gruyère' wordt je aangeboden door het Voorlichtingsbureau Brood
Knoflooksoep tips
Reacties op dit recept
- Aartje Doordat ik teveel knoflook in huis had en deze per abuis in de koelkast had gelegd, werden ze een beetje vochtig. Knoflook gelijk bij de verwarming gelegd. Daarna mijn Franse knoflooksoep recept vertaalt. Soep a láil. Gekregen in de plaats Arleux. Echt heerlijk, even een keer zonder vlees. Heb een grote geraspte peen erbij gedaan. Voor mij een 8.