Linzensoep met paddenstoelen
- 4 personen
- 25 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 uien, gesnipperd
- klont boter
- 2 eetlepels rozemarijn, gehakt
- ½ blikje tomatenpuree
- 750 ml groentebouillon
- 250 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
- 1 blik linzen, uitgelekt
Bereiden
Fruit de ui in de boter en bak ook de rozemarijn even mee.
Voeg de tomatenpuree toe en roer even goed door, tot de zure smaak eraf is. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Bak intussen in een koekenpan de paddenstoelen goudbruin.
Doe de linzen en de paddenstoelen bij de soep en laat even goed doorwarmen.
Tip
Voor een pittiger maaltijdsoep is het lekker om met de paddenstoelen ook 200 g blokjes chorizo mee te bakken en aan de linzensoep toe te voegen.
Kookboek
Het recept 'Linzensoep met paddenstoelen' is afkomstig uit het kookboek...
100 recepten met de blikopener
Anaïsa Bruchner
'100 recepten met de blikopener' bevat een keur aan bijzondere en verrassende gerechten uit blik. Gerechten waarbij het niet alleen een kwestie is van een blik open... lees verder
© Uitgeverij Becht