Linzensoep met spinazie
- 6 personen
- 80 min
- waardering 7,6
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Gevogelte
Ingrediënten
- 280 g bruine linzen, gewassen
- 1 liter kippenbouillon
- 60 ml olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 850 g spinazie of snijbiet, alleen de blaadjes, in stukjes gescheurd
- 35 g fijngehakte koriander
- 80 ml citroensap
- partjes citroen, voor erbij
Bereiden
Doe de linzen in een grote pan en giet er de bouillon en 1 liter water bij. Breng aan de kook en houd de linzen op laag vuur en met het deksel op de pan 1 uur tegen de kook aan.
Verhit de olie in een pan op matig vuur en bak hierin de uitjes 3-4 minuten. Doe de knoflook erbij, wacht 1 minuut en hussel dan de spinazie erdoor tot die geslonken is. Roer het mengsel door de linzen.
Voeg de koriander en het citroensap toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Houd hem 15-20 minuten, met het deksel op de pan, tegen de kook aan. Geef de partjes citroen bij de soep.
Kookboek
Het recept 'Linzensoep met spinazie' is afkomstig uit het kookboek...
Het Grote Kookboek
Lulu Grimes
Hoe maak je 's werelds beste zuppa inglese en hoe frituur je de lekkerste frieten? Hoe braad je vlees, klop je eiwit en fileer je vis? Zoek je een boek dat dit allemaal... lees verder
© Unieboek - Van Dishoeck