Turkse groene linzensoep
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,1
- Voorgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 200 g gedroogde groene linzen, gespoeld
- 2 sneetjes witbrood
- 1 teentje knoflook, in plakjes
- 50 ml olijfolie
- 15 g boter
- 1 ui, fijngehakt
- 1 eetlepel tarwebloem
- 750 ml runderbouillon (van blokjes)
- 1 ei
- 200 ml melk
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels munt, fijngehakt
Bereiden
Kook de linzen in 500 ml water met zout in 30 minuten gaar.
Snijd intussen de korsten van het brood en snijd de sneetjes in dobbelstenen. Bak ze met de knoflook in de hete olie al omscheppend mooi bruin. Laat de croutons op keukenpapier uitlekken.
Verhit de boter in een ruime pan. Fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig en roer de bloem erdoor. Bak het mengsel 1 minuut op een laag vuur. Voeg 250 ml bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook. Schenk de rest (500 ml) van de bouillon erbij en voeg de linzen met het kookvocht toe. Pureer de soep met een staafmixer. Laat alles op een laag vuur ca. 5 minuten zachtjes koken.
Klop het ei met de melk los. Breng de soep op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en roer het eimengsel door de soep. Serveer de soep met de croutons, de peterselie en de munt.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Turkse groene linzensoep' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Multiculti
diverse auteurs
Multiculti koken is nog nooit zo makkelijk geweest: met dit heerlijke kookboekje haalt u de lekkerste recepten van vier wereldkeukens in huis. Open de keuken... lees verder
© Inmerc