
Lentekoolsoep met geraspte pecorino
- 2 personen
- 25 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Gevogelte
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 3 sjalotten, fijngesneden
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 4 knoflooktenen, fijngesneden
- 200 ml witte wijn
- sap van ½ citroen
- 1 flinke snuf chilivlokken
- 800 ml kippenbouillon
- 1 handvol gedopte tuinbonen
- 2 handenvol lentekoolbladeren, in dunne reepjes
- 8 groene asperges, in stukjes
- 2 handenvol zuurdesemcroutons
- pecorino, geraspt, om erbij te serveren
Bereiden
Verhit de olijfolie in een zware pan op halfhoog vuur. Fruit de sjalotten, bleekselderij en knoflook 10 minuten; roer regelmatig.
Schenk de witte wijn en het citroensap erbij en voeg de chilivlokken toe. Laat 5 minuten koken en schenk de kippenbouillon erbij. Breng flink aan de kook, voeg de tuinbonen, groene asperges en lentekool toe en laat 10 minuten zacht koken. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en zwarte peper.
Schep de soep in kommen, garneer met de zuurdesemcroutons en flink wat geraspte pecorino en dien op.
Opmerking
De lente begint pas echt met deze lekkere en lichte soep. Omdat hij zo veelzijdig is, kun je elke bladgroente gebruiken die in het seizoen verkrijgbaar is.
Kookboek
Het recept 'Lentekoolsoep met geraspte pecorino' is afkomstig uit het kookboek...

Maaltijdsoep
Emily Ezekiel
Met 101 recepten, variërend van een hartige ribolita in de koude wintermaanden of een verkoelende komkommersoep op een warme zomerdag, volgt 'Maaltijdsoep' de seizoenen. Langzaam of snel, voor jezelf of voor een grotere groep... lees verder
© Good Cook