Maaltijdsoep met spinazie, kikkererwten en yoghurt
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ groene Spaanse peper
- 300 g panklare spinazie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemberpoeder
- 500 ml kruidenbouillon
- 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
- 200 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
- 3 eetlepels fijngesneden koriander
Bereiden
Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst) en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de spinazie grof.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember en peperstukjes 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Voeg de kikkererwten, yoghurt en spinazie toe en laat de soep nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de soep in kommen en strooi de koriander erover. Lekker met naanbrood en raita.
Kookboek
Het recept 'Maaltijdsoep met spinazie, kikkererwten en yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Soep
diverse auteurs
Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder
© Inmerc