Maaltijdsoep met spinazie, kikkererwten en yoghurt

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • ½ groene Spaanse peper
  • 300 g panklare spinazie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 500 ml kruidenbouillon
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
  • 200 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels fijngesneden koriander

Bereiden

Snijd de peper overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst) en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de spinazie grof.

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember en peperstukjes 2 minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.

Voeg de kikkererwten, yoghurt en spinazie toe en laat de soep nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep de soep in kommen en strooi de koriander erover. Lekker met naanbrood en raita.

Kookboek

Het recept 'Maaltijdsoep met spinazie, kikkererwten en yoghurt' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Soep

diverse auteurs

Is er een gerecht dat zo veelzijdig is als soep? Gebonden, dun, helder, met vulling, vooraf of als complete maaltijd: eindeloze variatie en dat allemaal uit één pan. Verras... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Maaltijdsoep recept tips

Reacties op dit recept

  • EliëtteDit is echt een zalige zacht pittige soep. Iets aan de weinige kant en dus maak ik wat meer. Ik geef een 8.5!

    reageren

  • hannekeLekkere soep. De yoghurt schift wel als je 'm laat doorkoken. Dus beter de yoghurt pas op je bord toevoegen.

    reageren

  • IngeborgIk was laatst bij restaurant Afghani en zo in Eindhoven daar zat geen spinazie in maar wel granaatappel en mango in. Dit gebruiken ze op markten in India wanneer het heet is. Lekker fris pittig.

    reageren

  • MoniqueKan je deze soep ook invriezen? Ik twijfel omdat je spinazie niet opnieuw zou mogen opwarmen....?

    reageren

  • MarcNiet lekker. Ik heb de yoghurt met kokosmelk en een beetje groene curry aangevuld om het toch wat smaak te geven.

    reageren