Koude maïssoep met rode paprika
3 personen
bereiden
wachten
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 400 g maïskorrels
- 250 ml melk
Bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en bak er de ui, paprika en tijm ca. 5 minuten in. Schep er dan de bleekselderij door. Laat nog ca. 5 minuten sudderen.
Neem zodra de groenten goudgeel beginnen te worden de pan van het vuur. Schep er de maïskorrels door. Voeg 250 ml water en de melk toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Pureer met een staafmixer tot een romige soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Zet de soep ca. 1 uur en 30 minuten in de koelkast.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Koude maïssoep met rode paprika' is afkomstig uit het kookboek...
Gazpachos, koude soepjes, hartig en zoet
Anne-Catherine Bley
Maak kennis met het originele recept voor Andalusische gazpacho en daarvan afgeleide recepten zoals groene gazpacho en gazpacho met amandelen. Maar er zijn... lees verder
© Good Cook