Chinese hot and sour soep
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 5 tenen knoflook, fijngesneden
- 4 cm verse gember, geraspt
- 2 eetlepels miso
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1 theelepel chilivlokken + extra om te garneren
- 200 g stevige tofu, in blokjes
- 400 g shiitake, in plakjes
- 300 g peultjes
- 2 eieren, losgeklopt
- 2 bosuien, in dunne ringen
Bereiden
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en fruit 3 minuten. Voeg de miso en een scheutje water toe en bak 2 minuten mee.
Schenk 1,5 liter water in de pan en voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en chilivlokken toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de tofu, shiitake en peultjes toe en kook 5 minuten mee. Schenk het ei in een dun straaltje in de hete soep en roer voorzichtig zodat het ei stolt in mooie linten. Breng de soep eventueel op smaak met wat extra sojasaus en/of rijstazijn.
Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi met de bosui en met wat extra chilivlokken.
Kookboek
Het recept 'Chinese hot and sour soep' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Soep
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Soep' maak je de lekkerste soepen klaar. Denk aan soepen van over de hele wereld, koude én warme soepen en soepen voor vegetariërs en alleseters - er is voor iedere soepliefhebber wat wils
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld