Gebonden soep met shiitakes en gepocheerd ei
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 4 zeer verse eieren
- scheut azijn
- 50 g boter
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 300 g shiitakes
- 300 ml slagroom
- 600 ml groentebouillon
Bereiden
Zet ruim water op in een pan. Voeg er een scheut azijn aan toe. Roer totdat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in de draaikolk zakken. Schep het gepocheerde ei er na 2 minuten uit.
Smelt de boter in de pan en bak hierin zodra hij begint te bruisen de sjalotten en knoflook. Voeg de shiitakes toe en bak deze licht aan.
Voeg de slagroom toe en laat 5 minuten inkoken. Voeg de bouillon toe.
Pureer het geheel met de staafmixer.
Voeg een scheutje azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in diepe borden met het gepocheerde ei en eventueel wat geroosterd brood.
Je kunt voor dit gerecht enkele shiitakes grillen en boven op de soep leggen voordat je deze serveert.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Gebonden soep met shiitakes en gepocheerd ei' is afkomstig uit het kookboek...
Het paddenstoelenboek
Edwin Florès
Zelf eetbare paddenstoelen zoeken in het bos blijft een spannende bezigheid, want hoe weet je nu zeker dat je geen giftige soort plukt? In 'Het paddenstoelenboek' van... lees verder
© Uitgeverij Becht