Geraffineerde amandelsoep met vers fruit
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 40 g wit broodkruim
- 60 g gepelde amandelen uit Avola (heel of gemalen)
- ½ vers teentje knoflook, zonder kiem
- fleur de sel
- 4 eetlepels olijfolie extra vergine
- scheutje wittewijnazijn
- voor het verse fruit
- cavaillon-meloen
- wilde bramen
- geschilde, verse druiven
Bereiden
Week het broodkruim in een kommetje koud water.
Mix de amandelen, de knoflook en de fleur de sel met een staafmixer. Verdun het mengsel door de olijfolie heel geleidelijk toe te voegen. Voeg enkele druppels wittewijnazijn en het uitgeknepen broodkruim toe. Mix net zolang tot de ingrediënten goed gebonden zijn, voeg dan geleidelijk nog wat water toe en blijf mixen tot je een dikke, vloeibare crème hebt.
Dek het mengsel af met plasticfolie en zet het ten minste 2 uur in de koelkast: serveer deze lichtgebonden soep koel.
Maak het fruit vlak voor het serveren klaar: schil en ontpit de druiven, was de bramen en gebruik een meloenlepel voor balletjes uit de meloen.
Mix de soep vlak voor het opdienen nog even om hem luchtig te maken. Voeg indien nodig nog wat water toe voor de juiste consistentie. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Schenk de amandelsoep in glazen schaaltjes of mooie koffiekopjes, verdeel het verse fruit erover en serveer hem meteen.
Extra benodigd
Staafmixer, meloenlepel
Kookboek
Het recept 'Geraffineerde amandelsoep met vers fruit' is afkomstig uit het kookboek...
De Italiaanse kookschool
Alba Pezone
Met deze box met 3 boeken waant iedere thuiskok zich een Italiaanse chef-kok. Deel 1 'Reis door Italië' neemt de lezer mee op een culinaire reis door Italië
... lees verder © Uitgeverij Terra