Koude meloensoep met witte wijn en geitenkaas
bereiden
Ingrediënten
- 5 g basilicum
- 800 g galia meloen
- 200 ml witte wijn
- 50 g zachte geitenkaas
Bereiden
Pluk 4 mooie blaadjes van het bosje basilicum, houd deze apart voor de garnering.
Snijd de meloen doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de meloen in parten en snijd het vruchtvlees uit de schil en in blokjes. Doe de meloenblokjes in de keukenmachine en blend met de witte wijn en het basilicum tot een gladde soep.
Proef, breng op smaak met zout en peper en meng nog een keer goed. Zet de soep minimaal 1 uur in de koelkast.
Schep de soep in kommen, verkruimel de geitenkaas boven de kommen en serveer met het achtergehouden basilicumblaadje als garnering.
Extra benodigd
Keukenmachine
Opmerking
'Mijn moeder was jarig en een van haar vriendinnen maakte meloensoep als voorgerecht. Heerlijk zoet en kruidig dankzij het basilicum, een lekkere opkikker met de witte wijn en verrassend dankzij de geitenkaas. Mooi voorgerechtje of luxe lunch!' - Isabel Boerdam
Het recept 'Koude meloensoep met witte wijn en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek Vegabijbel van Isabel Boerdam.
© Carrera Culinair.Overige soep tips
Reacties op dit recept
- peter Heerlijk frisse soep. Lekker voor als het straks zo heel warm wordt. We hebben de soep als hoofdgerecht gegeten met een warm stukje stokbrood met kruidenboter.