Mexicaanse posole verde (feestsoep)
bereiden
Bevat per portie
208 kcal
Ingrediënten
- 2 kleine kipfilets (ca. 300 g totaal)
- 400 ml kippenbouillon
- 650 g tomatillo's, papierachtig vel verwijderd, gewassen en gehalveerd (gebruik als alternatief uit blik)
- 5 lente-uitjes
- 2 jalapeñopepers
- 2 poblano chilipepers
- 5 teentjes knoflook
- sap van 2 limoenen
- 45 g koriander
- 350 g hominy uit blik
- voor de garnering
- 100 g avocado, in blokjes en besprenkeld met een beetje citroen- of limoensap
- 4 radijsjes, in dunne plakjes
- 10 g koriander
- handjevol cherrytomaatjes, in vieren
- 3 eetlepels zure room
Bereiden
Doe de kipfilets in een pan en giet de kippenbouillon eroverheen. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10-12 minuten zachtjes doorkoken. Haal de kipfilets eruit en laat afkoelen. Snij ze vervolgens in dunne plakjes. Zet de bouillon aan de kant om af te koelen.
Doe de tomatillo's, lente-uitjes, jalapeñopepers, poblano chilipepers, knoflook, het limoensap, de koriander en 200 g van de hominy met de afgekoelde bouillon in een blender en pureer tot een glad geheel. Doe dit eventueel in porties. Tot dit punt kun je de soep een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Bereid de gewenste garneringen voor op het moment dat je de soep wilt serveren. Giet de soep in een grote pan, voeg de overgebleven 150 g hominy toe, breng langzaam aan de kook en verlaag daarna direct het vuur. Om de mooie kleur te behouden is het belangrijk dat de soep niet te heet wordt of kookt. Breng de soep op smaak en zet de pan met een soeplepel erin op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen. Serveer met de garneringen en gesneden kipfilet.
Extra benodigd
Blender
Tip
Andere garneringen die je kunt kiezen zijn lente-uitjes, fijngehakte rode uien, mais, limoenpartjes, gezonde crackers of hartige granola.
Kookboek
Het recept 'Mexicaanse posole verde (feestsoep)' is afkomstig uit het kookboek...
Skinny soep
Kathryn Bruton
Kathryn Bruton maakt je soep skinny met deze 80 heerlijke recepten. Stuk voor stuk verrassende recepten met verse, gezonde ingrediënten die je een
... lees verder © Unieboek Het Spectrum