Palmkoolsoep met aardappels en prei
bereiden
Ingrediënten
- 1 bosje snijbiet
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 800 g Toscaanse palmkool (cavolo nero), zonder stelen en in smalle reepjes
- 2 middelgrote aardappels, geschild en in blokjes
- 1 prei, goed gewassen en in smalle ringen
- mespunt cayennepeper
- 1,5 liter groentebouillon
- 4 sneden Toscaans brood
- 100 g verse pecorino toscano, in plakjes
- 30 g belegen pecorino toscano, geraspt
Bereiden
Haal de snijbietbladeren van de harde stelen. Hak de stelen fijnn en snijd de bladeren in reepjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan op niet te hoog vuur. Bak de snijbiet, palmkool, aardappels, prei en cayennepeper op laag vuur 4-5 minuten. Voeg de bouillon en zout naar smaak toe en kook alles afgedekt 25 minuten.
Verhit de oven tot 220 °C.
Zet vier individuele ovenvaste kommen op een bakplaat. Rooster het brood en leg een snee in elke kom.
Verdeel de verse pecorino over het brood in de kommen. Schep de groentesoep erover en bestrooi die met de geraspte pecorino. Zet de kommen ca. 15 minuten in de oven en dien ze op.
Tips
Voor een veganversie van dit gerecht vervang je de verse pecorino door een veganistische kaas om te smelten en neem je een harde veganistische kaas om te raspen in plaats van de belegen pecorino toscano. Je kunt het Toscaanse brood vervangen door sneetjes roggebrood.
Kookboek
Het recept 'Palmkoolsoep met aardappels en prei' is afkomstig uit het kookboek...
De Vegetarische Zilveren Lepel
diverse auteurs
'De Vegetarische Zilveren Lepel' bevat meer dan 200 klassieke en eigentijdse Italiaanse vegetarische recepten. De nadruk ligt op gezonde recepten voor iedereen die minder vlees wil eten: voorafjes, hoofdgerechten, salades, bijgerechten en
... lees verder © Spectrum