Pastasoep
bereiden
Ingrediënten
- 2 pruimtomaten, grof gehakt
- 100 g gezeefde tomaten
- ½ witte of gele ui, grof gehakt
- ½ teen knoflook
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olie
- 200 g gebroken capellini of pasta naar keuze
- 1 grote kippenbouillontablet, verkruimeld
Bereiden
Pureer in een blender de tomaten, gezeefde tomaten, ui, knoflook, zout en 250 ml water tot een dunne saus.
Verwarm de olie in een grote pan op laag vuur, bak de pasta al roerend ongeveer 7 minuten tot de pasta licht geroosterd is. Schenk de tomatensaus erbij, draai het vuur middelhoog en voeg het kippenbouillontablet en 1,5 liter water toe. Breng het water aan de kook, leg een deksel op de pan en kook de pasta 10 tot 12 minuten, tot de pasta geheel gaar is.
Verdeel de soep over de kommen en serveer hem.
Extra benodigd
Blender
Opmerking
Mijn excuses aan de Italianen die boos worden als ze dit recept zien, maar ik hoop echt dat je de soep eens proeft. Sopa aguada is een van de meest geliefde sopitas (soepen met pasta) onder Mexicanen. Er wordt geloofd dat deze soep griep, hoesten, hoofdpijn en zelfs een gebroken hart kan genezen. De soep maakt, omdat hij zo belangrijk is, onderdeel uit van de alledaagse comida corrida in Mexico-Stad. Mijn vriendin Lulu maakt de beste sopa aguada die ik geproefd heb en iedere keer als ik naar haar geheim vraag zegt ze: 'Het is liefde!' Dus zorg ervoor dat je veel liefde toevoegt aan dit gerecht omdat het wel eens de remedie zou kunnen zijn voor iemand in je huis die een apapacho (knuffel!) nodig heeft. Ik gebruik hier gebroken capellini, maar je kunt ook fusilli, alfabet, farfalle, macaroni, mini-penne, mini-schelpen et cetera gebruiken.
Kookboek
Het recept 'Pastasoep' is afkomstig uit het kookboek...
CDMX
Rosa Cienfuegos
'CDMX' is de viering van het eten in Mexico-Stad en de gerechten waarmee Rosa Cienfuegos is opgegroeid. Maak kennis met gerechten die de chilangos (inwoners) zelf maken of halen bij de diverse streetfoodzaken, markten, restaurants en cafés
... lees verder © Good Cook