Perzische yoghurtsoep met lamsgehakt, dille en lavash
bereiden
wachten
Ingrediënten
- 600 ml karnemelk
- 600 g volle yoghurt
- 1 komkommer, geschild, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes
- 150 g walnoten, fijngehakt
- 20 takjes dille, fijngesneden
- 3 bosuien, fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde munt
- 300 g lamsgehakt
- 1 eetlepel baharat
- 75 g pijnboompitten
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 eetlepels granaatappelpitjes
- blaadjes van 1 takje munt
- 3 theelepels rozenblaadjes (optioneel)
- 1 lavash of ander platbrood
Bereiden
Meng de karnemelk en yoghurt met een snuf zout in een grote kom en klop met een garde tot het goed gemengd is. Roer bijna alle komkommer, bijna alle walnoten, bijna alle dille, de bosui en de gedroogde munt door de yoghurtsoep. Dek de kom af en laat de soep 2 uur in de koelkast staan.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het lamsgehakt met de baharat, pijnboompitten, knoflook en wat zout in 10-12 minuten bruin en knapperig. Schep in een kom en laat afkoelen.
Verdeel de yoghurtsoep over 4 kommen. Schep er het lamsgehakt over en garneer met de overige komkommer, walnoten en dille, de granaatappelpitjes, muntblaadjes en eventueel de rozenblaadjes. Serveer met de lavash.
Kookboek
Het recept 'Perzische yoghurtsoep met lamsgehakt, dille en lavash' is afkomstig uit het kookboek...
30 receptkaarten - Soep
Diverse auteurs
Met de 30 receptkaarten uit 'Soep' maak je de lekkerste soepen klaar. Denk aan soepen van over de hele wereld, koude én warme soepen en soepen voor vegetariërs en alleseters - er is voor iedere soepliefhebber wat wils
... lees verder © Uitgeverij Becht. Beeld: Saskia Lelieveld