Romige brandnetelsoep
bereiden
Ingrediënten
- 400 g jonge brandnetelbladeren
- klontje roomboter
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml room
Bereiden
Was de brandnetelbladeren onder de kraan in een vergiet. Gebruik eventueel keukenhandschoenen of plastic zakjes om je handen te beschermen. Laat de bladeren uitlekken in een vergiet. Hak de brandnetelbladeren fijn.
Doe de roomboter in de pan en fruit hierin eerst 2 minuten de ui en voeg daarna de knoflook toe. Doe dan de aardappelen en de bouillon erbij en ten slotte de brandnetels.
Laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Maak de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper en de room.
Extra benodigd
Staafmixer
Kookboek
Het recept 'Romige brandnetelsoep' is afkomstig uit het kookboek...
Wildplukken
Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer
Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met 'Wildplukken' in de hand. Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer nemen je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je
... lees verder © Uitgeverij TerraOverige soep tips
Reacties op dit recept
- maria Ik had deze soep gemaakt voor mijn vriendinnen die bij mij kwamen eten. Ik kreeg alleen maar complimenten, ook zelf vond ik de soep verrukkelijk!
- Bram Moet je brandnetels zelf plukken?