Vietnamese rijstsoep met kip
bereiden
Ingrediënten
- 2½ liter kippenbouillon
- 2 kipfilets
- 2 kippenbouten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 1 eetlepel gember, fijngehakt
- 5 koppen rijst, gespoeld en uitgelekt
- 2 eetlepels vissaus
- 3 lente-uitjes, witte gedeelte en groene gedeelte in ringen gesneden
- ½ theelepel zwarte peper
- voor de garnering
- verse kruiden (koriander, basilicum)
- limoen
Bereiden
Breng de kippenbouillon aan de kook.
Pocheer de kipfilets en kippenbouten in 15 minuten gaar. Verwijder uit de bouillon en houd apart.
Doe de olie in een pan, fruit knoflook, sjalot, gember en rijst op een zacht vuur. Roer goed door elkaar tot de ingrediënten de olie hebben opgenomen. Voeg dit alles aan de kippenbouillon toe. Laat zachtjes koken gedurende 30 minuten, tot de rijst zacht is.
Voeg vissaus, het witte gedeelte van lente-ui en peper toe, werk af met het fijngesneden groen van de lente-ui en met kruiden. Sprenkel eventueel een beetje limoensap over de soep.
Opmerking
Deze hartverwarmende dikke rijstsoep is een typisch Vietnamees ontbijt!
Kookboek
Het recept 'Vietnamese rijstsoep met kip' is afkomstig uit het kookboek...
Hanoi street food
Tom Vandenberghe
'Hanoi street food' neemt je mee naar de bruisende hoofdstad van Vietnam en laat je proeven van de authentieke streekkeuken. Tom Vandenberghe is
... lees verder © Uitgeverij LannooOverige soep tips
Reacties op dit recept
- linda Graag wil ik weten welke rijst het beste is hiervoor.