Zuppa alla pavese
bereiden
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood
- 20 g boter
- 4 eieren
- 60 g grana padano
- 1 liter vleesbouillon
Bereiden
Snijd het brood in de juiste grootte zodat het op de bodem van de serveerborden past. Smelt een klontje boter in een pan, bak het brood aan weerszijden en strooi er op het einde grana padano op. Neem de soepkommen en leg het brood erop.
Per soepkom leg je één eierdooier op het brood. Zorg ervoor dat de dooier niet breekt, deze moet intact blijven. Giet kokend bouillon in elke kom en laat de eierdooiers lichtjes stollen.
Bedek alles nu met flink wat geraspte grana padanokaas en dien op.
Je kunt hierbij nog extra gebakken sneetjes brood geven.
Kookboek
Het recept 'Zuppa alla pavese' is afkomstig uit het kookboek...
Italia con gusto e amore
Annet Daems
Annet Daems gidst je door het land waar eten geen product, maar een cultuur is. Maak samen met haar een schitterende road trip door de 20 regio's van de Laars. Laat je verrassen door de onbekende gerechten op de Italiaanse culinaire kaart
... lees verder © Uitgeverij Lannoo