Zuppa valpellinese
bereiden
Ingrediënten
- ½ savooiekool
- 50 g boter
- 100 g lardo (spek)
- 200 g fontina
- 200 g roggebrood
- 750 ml vleesbouillon of groentebouillon
Bereiden
Kook een lekkere vleesbouillon of groentebouillon die je later gebruikt.
Was de savooiekool. Verwijder de buitenste bladeren en het harde binnenstuk. Bak de helft van de boter samen met de lardo op een laag vuurtje.
Zodra de boter en de lardo gesmolten zijn, leg je hierop de savooikoolbladeren. Voeg een klein beetje zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen met een deksel erop. Zodra de savooiekool mals is, doof je het vuur.
Snijd de fontina in fijne plakken en leg deze opzij. Neem een ronde ovenschotel die hoog genoeg is en vet deze in met boter. Leg vervolgens het roggebrood op de bodem. De volgende laag beleg je met de savooiekool en daarbovenop plakjes fontina. Schik daarna nog één laagje brood met daarbovenop savooikool.
Giet nu de vleesbouillon over het geheel en leg er nog een laag fontina-kaas bovenop. Zet de ovenkom op een schaal die de kaas of bouillon die overloopt, opvangt. Verwarm het geheel op 180°C gedurende 40 minuten.
Kookboek
Het recept 'Zuppa valpellinese' is afkomstig uit het kookboek...
Italia con gusto e amore
Annet Daems
Annet Daems gidst je door het land waar eten geen product, maar een cultuur is. Maak samen met haar een schitterende road trip door de 20 regio's van de Laars. Laat je verrassen door de onbekende gerechten op de Italiaanse culinaire kaart
... lees verder © Uitgeverij Lannoo