Minestronesoep uit Genua

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 wortels, in reepjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 3 vastkokende aardappelen, in blokjes
  • 200 g savooiekool, gesneden
  • 130 g doperwten (diepvries)
  • 1½ liter groentebouillon
  • 1 blik cannellinibonen (450 g), uitgelekt
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan. Voeg ui, wortel en bleekselderij toe, schep alles om en bak 5 minuten.

Voeg de courgette, aardappelblokjes, kool, doperwten en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.

Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer en doe dit terug in de pan. Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep de soep in 4 kommen of diepe borden. Garneer met een schep pesto en wat Parmezaanse kaas.

Extra benodigd

Staafmixer

Tip

Bak de overgebleven savooiekool met shoarmavlees en chilisaus en schep dit in pitabroodjes als lunchgerecht.

Kookboek

Het recept 'Minestronesoep uit Genua' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Budget

'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder

© Inmerc

Minestronesoep tips