Minestronesoep uit Genua
bereiden
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 flinke ui, gesnipperd
- 2 wortels, in reepjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 courgette, in plakjes
- 3 vastkokende aardappelen, in blokjes
- 200 g savooiekool, gesneden
- 130 g doperwten (diepvries)
- 1½ liter groentebouillon
- 1 blik cannellinibonen (450 g), uitgelekt
- 4 eetlepels groene pesto
- 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
Bereiden
Verhit de olie in een soeppan. Voeg ui, wortel en bleekselderij toe, schep alles om en bak 5 minuten.
Voeg de courgette, aardappelblokjes, kool, doperwten en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de groenten afgedekt op laag vuur in 15-20 minuten beetgaar worden.
Pureer 1/3 van de soep met een staafmixer en doe dit terug in de pan. Roer de bonen erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 kommen of diepe borden. Garneer met een schep pesto en wat Parmezaanse kaas.
Extra benodigd
Staafmixer
Tip
Bak de overgebleven savooiekool met shoarmavlees en chilisaus en schep dit in pitabroodjes als lunchgerecht.
Kookboek
Het recept 'Minestronesoep uit Genua' is afkomstig uit het kookboek...
Kook ook - Budget
diverse auteurs
'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder
© Inmerc