Vegan minestronesoep
- 6 personen
- 30 min
- waardering 8,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 grote wortels, in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,4 liter vegan runderbouillon
- 400 g gezeefde tomaten
- 225 g vegan gehakt
- 1 eetlepel gehakte verse bladpeterselie, plus extra ter garnering
- 450 g orzo
- geraspte vegan Parmezaanse kaas
Bereiden
Voeg de wortels, de ui en de bleekselderij met de olijfolie toe aan een soeppan. Breng op smaak met zout en peper en bak 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur, tot de groenten beginnen te zweten maar niet bruin worden.
Voeg de runderbouillon toe en laat 20 minuten met een deksel op de pan zachtjes koken, tot de groenten gaar zijn. Roer de gezeefde tomaten erdoor.
Meng voor de gehaktballetjes het gehakt met de peterselie en zout en peper naar smaak. Leg de balletjes 20 minuten in de diepvries, zodat ze tijdens het garen niet uit elkaar vallen. Voeg ze daarna toe aan de soep. Je hoeft ze niet van tevoren bruin te bakken. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes garen.
Kook de orzo in een pan kokend gezouten water gaar en giet af. Schep wat orzo in een kom en vul de kom met soep. Garneer met Parmezaanse kaas en eventueel verse peterselie.
Opmerking
Mijn oma is relatief arm opgegroeid en wanneer het haar beurt was om te koken voor het gezin, maakte ze deze soep omdat ze dankzij de kleine gehaktballetjes weinig andere ingrediënten nodig had. Deze kleine gehaktballetjes zijn het speciale, niet zo geheime ingrediënt, wat echt iets doet met je hoofd als je ze eet. Het is moeilijk om uit te leggen, dus je moet het gewoon zelf proberen.
Kookboek
Het recept 'Vegan minestronesoep' is afkomstig uit het kookboek...
Vegan Pasta
Brianna Claxton
Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt? 'Vegan Pasta' geeft recepten waarbij de smaak en texturen absoluut recht overeind blijven staan en je geen idee hebt dat je bordje pasta... lees verder
© Good Cook